Fuszekli Tex Kft. - Szolgáltatásai

Kundalini Jóga

A kundalini jóga egy évezredes tapasztalaton alapuló holisztikus szemléletű jógairányzat, melynek gyakorlatainak fő célja a tudatalatti tisztításán keresztül egy minden szinten egészségesebb élet megélése. A kundalini jóga óra felépítése: egy gyakorlatsor, kriya amely mindig más, relaxáció, témához kapcsolódó meditáció. Tudásszint: bárki számára nyitott.

A kundalini jóga gyakorlatai több ezer éven át titkosak, voltak, csak mesterről tanítványra, szájhagyomány útján szállt át a tudás. A jógagyakorlatokat mindig is nagyon precízen tanították, hogy a gyakorlatok célja és hatékonysága megmaradjon. Ezt a hagyományt megtörve, Yogi Bhajan tette a nyugati emberek számára elérhetővé a kundalini jógát és 1969 ben amerikában kezdte ez a jógairányzat nyilvánossá hozását. A kundalini a bennünk rejlő általában feltáratlan erőt jelenti, mely a kundalini jóga gyakorlatsorainak és meditációinak rendszeres gyakorlása által éltünk részévé válhat. A kundalini jóga egy évezredes tapasztalaton alapuló holisztikus szemléletű jógairányzat, melynek gyakorlatainak fő célja a tudatalatti tisztításán keresztül egy minden szinten egészségesebb élet megélése. Speciális gyakorlatai erősítik az idegrendszert, az immunrendszert, tisztítja a mirigyrendszert és ezáltal stresszoldó, méregtelenítő hatása van. A kundalini jóga a tudatalatti tisztításán keresztül feloldja a régi negatív, korlátozó hiedelmeinket, így megváltozik az önmagunkról alkotott kép és a vélt korlátaink eltűnnek. Az órák felépítése: Minden jógaórát egy mantrával kezdünk (Adi Mantra), majd jön egy rövid bemelegítés. Ezután elkezdjük a kriyát, amely speciális legzéstechnikák, gyakorlatok és meditációk sorozata. Gyakran a pozíciókat hosszabb ideig tartjuk ki, a tudatalatti blokkok áttörése miatt. Ezután jön egy relaxáció, majd egy témához kapcsolódó meditáció.

A kundalini jóga fontos részét képezik a különböző légzőgyakorlatok (pranayama)." Ha az elmédet akarod kontrollálni, akkor ahhoz először a légzésedet kell tudnod irányítani" Yogi BhajanNormális esetben 16-18 lélegzetet veszünk percenként. Már percenként 8 légvétellel meditatív állapotba kerül az ember, a paraszimpatikus idegrendszer ellazul, és a stressz állapota megszűnik. Percenkénti négy légzéssel az agyalapi mirigy és a tobozmirigy összhangba kerül. A percenkénti egy légzés jelentősen lecsökkenti a félelmet és az aggódást, optimalizálja a két agyféltekét, és ezáltal kifejlődik az intuíció." Lelkileg fejlett embereknek nagyon nyugodt, lassú légzése van. Ha tízet lélegzel percenként, akkor nagyon energikus vagy. Ha ötöt lélegzel percenként, akkor nagyon intelligens vagy. Ha percenként egyet lélegzel, akkor legyőzhetetlen vagy. A légzésed hatalmát a kontrollod alá kell vonnod" Yogi Bhajan

Az, hogy mennyire vonzónak talál minket a másik ember, az a lélegzésünk mélységétől és hosszától függ. Minden ember a másikat a légzésén keresztül is érzékeli. Ezek a folyamatok, anélkül zajlanak, hogy tudatosítanánk őket. Minél hosszabb és mélyebb a légzés, annál inkább tudjuk magunkhoz vonzani a dolgokat, anélkül, hogy tennénk érte. 

A kundalini jóga órán szinte végig irányítjuk a légzésünket, a kriyákban, amikor a mozgást hozzuk összhangba a légvétellel és a meditáció is általában irányított légzéssel történik.

Kundalini jóga, meditácó

Van, amikor az ember úgy érzi, hogy nem talál megoldást egy élethelyzetére, túl sok a stressz, nem éri el a céljait, vagy azt sem tudja mit akar valójában. A kundalini jóga órán végzett meditációk ezekre, és sok más egyéni kérdésre adhatnak választ, rendkívül sokrétűek és mindegyik egy pontosan meghatározott állapot illetve cél elérését segítik. Vannak gyógyító meditációk, vannak amelyek csökkentik a stresszt, vannak, amelyek az életerőt növelik, a függőségeket szüntetik meg, segítik, hogy saját életutunkat járjuk. A meditációk gyakorlásával tisztítjuk a tudatalattit, hogy a korábbi sérelmeink, gyermekkori traumáink ne zárjanak korlátok közé többé. Minél többet gyakorlunk, annál többször vesszük észre, hogy máshogy reagálunk az életünkben felmerülő helyzetekre. Ezen kívül tudományosan bizonyított, hogy, aki rendszeresen meditál, annak nő a szürkeállománya, és az öregedés üteme is lassabb, azokhoz képest, aki ezt nem teszi.

Szolgáltatás ára: 1800 / darab
Akciós ára:

Szépítő fogyasztó és feszesítő testkezelés

Szolgáltatás ára: változó ár / darab
Akciós ára: